Home > Hoe moet je sneeuwkettingen omleggen?
Banden, Instructies
|
28 januari 2021

Hoe moet je sneeuwkettingen omleggen?

In Nederland zijn winterbanden meestal genoeg voor je auto om veilig over de weg heen te kunnen. Ga je echter op wintersport vakantie, of überhaupt naar landen met veel sneeuw en ijzel? Dan kan het zijn dat sneeuwkettingen zelfs verplicht zijn. Ook voor extreme situaties in Nederland kan het handig zijn om te weten hoe je ze om je banden heen moet leggen.

Gebruiksaanwijzing

Meestal zit er bij een sneeuwketting ook een gebruiksaanwijzing.

– Om te beginnen moet je de ketting om de band heen halen, over het rubber. Klik deze daarna vast. Zo maak je hem klaar om te deze te verdelen en naar voren te halen.

– Haal daarna gelijkmatig de kettingen naar voren. Ze moeten aan elke kant van het wiel ongeveer evenveel naar voren komen. Heb je dit gedaan, klik ze dan vast. Hierbij hangen ze strak, een klein beetje boven de wieldoppen.

– Span de ketting aan. Net als snelbinders voor een aanhanger heeft een sneeuwketting ook een aanspan- en klikmechanisme. Zo trek je de ketting strak, en klik je het uiteinde vast aan het tegenovergestelde stuk ketting voor zover dit mogelijk is.

– Rij een stuk met de auto, en span de ketting nog een keer aan na zo’n 50 tot 100 meter. Dit om jezelf te verzekeren dat de ketting vast komt te zitten.

Aanschaffen

Nog geen sneeuwkettingen? Je kunt ze hier krijgen door op sneeuwkettingen te klikken. Veel plezier gewenst met een eerste keer gebruik van de kettingen!

Lees  Waar moet je aan denken voor de wintersport vakantie?

Gerelateerde blogs

© Sneeuwkettingen Leggen 2024