Home > Honden mee op wintersport
Reizen
|
1 februari 2021

Honden mee op wintersport

Huisdieren mee op vakantie? Voor de meeste mensen zullen alleen honden gezien worden als transporteerbare dieren. En dan gaat het ook al snel over bijvoorbeeld de hond meenemen naar een vakantiehuisje in een bungalowpark. Kun je honden echter ook meenemen op wintersport? En wat zijn dan de regels?

Transport

Meestal zijn de dieren bij busreizen niet toegestaan, maar in de auto kun je ze natuurlijk wel meenemen. In het vliegtuig mag je soms dieren meenemen naar je zitplaats als ze licht genoeg zijn, en soms moeten ze in het ruim. In beide gevallen betaal je een bedrag. Voor de specifieke regels en de prijzen moet je per luchtvaartmaatschappij kijken.

Gezond?

Voor de meeste reizen is het belangrijk om aan te tonen dat je huisdier gezond is. Zo moeten de rabiësvaccinaties vaak aantoonbaar zijn, en kan het zijn dat het dier een elektronisch identificatiesysteem moet dragen. Informeer hier goed naar bij zowel het transport als de bestemming. Het is bij veel dierenartsen gebruikelijk dat je dier een soort paspoort heeft (een boekje waar het verleden in komt te staan). Maar je kunt ook bij je lokale dierenarts in Geldrop een aanvraag doen naar bewijs, of natuurlijk een test laten doen om te kijken of het dier gezond is, indien je dit niet weet.

Verstandig

Kijk tenslotte of het wel verstandig is om je dier mee te nemen, of dat je beter een goed verblijf thuis kunt regelen. Een husky houdt heel erg veel van sneeuw, maar je bibberend chihuahua waarschijnlijk niet. Zo moet je uiteindelijk zelf afwegen of het dier het ook leuk gaat vinden, of dat het alleen voor je eigen geruststelling en plezier zou zijn. Gaat het dier mee, denk dan ook aan eventuele benodigdheden zoals een extra thermos, een extra (honden)deken, en meer. Zo heeft elk lid van het gezin plezier!

Lees  Een sneeuwketting laten leggen, maar heb jij je sleutels niet? Een paar tips

Gerelateerde blogs

© Sneeuwkettingen Leggen 2024