Home > Ik ga op skivakantie en neem mee
Reizen
|
22 mei 2023

Ik ga op skivakantie en neem mee

Het winterseizoen breekt aan en het wordt weer tijd om richting de bergen te vertrekken om daar te genieten van de sneeuw. Waarschijnlijk kan je niet wachten om een klein gedeelte van je gezicht te laten verkleuren op de piste en om daarna lekker onder het genot van een drankje andere skiërs de après-ski in zien drijven. Een lekkere liter bier voor je neus en de slechte muziek wegluisteren is waarschijnlijk iets waar je van droomt voordat je weer richting de piste mag. Alleen wordt het dit jaar geen vliegvakantie, maar gaan jullie lekker 12 uur in de auto zitten om de mooiste bergen te vinden, waar wat neem je nu precies mee? Mocht je niet precies op de hoogte zijn van de juiste benodigdheden, lees dan vooral verder.

Voor de hand liggende spullen

Er wordt eerst natuurlijk een lijstje gemaakt van spullen waarvan je weet dat je die niet moet vergeten. Het is namelijk je snowboard of je ski’s. Daarbij is het natuurlijk ook geen overbodige luxe om het juiste skipak mee te nemen. Wist je toevallig dat opladers de meest vergeten objecten zijn? De opladers worden vaak of niet meegenomen op vakantie, of juist vergeten op andere locaties.

Daarbij moet je je natuurlijk altijd moeten kunnen legitimeren. Dus vergeet vooral je legitimatiebewijs niet, mocht je deze op wat voor een manier dan ook nodig hebben.

Niet voor de hand liggende spullen

Ga je over de grens rijden en richting Duitsland? Dan moet je in de meeste gevallen voorzien zijn van een milieu sticker. Deze stickers zijn eenvoudig te krijgen. Je krijgt deze sticker natuurlijk niet zomaar mee. Je zult je kentekenbewijs moeten laten zien wanneer je de groene sticker wil ophalen.

Lees  Een sneeuwketting laten leggen, maar heb jij je sleutels niet? Een paar tips

Vergeet daarbij ook niet bij de ANWB voor een grenssticker, zodat je over de grens mag rijden, zonder tegen enige problemen op te lopen.

Daarbij is het ook aardig handig om sneeuwkettingen mee te nemen voor je auto. Je wil natuurlijk niet dat je auto op wat voor een manier dan ook schade oploopt. Het is daarom handig om een sneeuwketting mee te nemen zodat je auto niet wegglijdt.

Mocht je nu helaas dit jaar de skivakantie overslaan, maar wil je er toch even  tussen uit? Neem dan een kijkje op sleepspecials.nl. Hier staan niet alleen vakanties voor in de winterseizoenen, maar hier kan je altijd terecht voor de leukste hotel en de beste vakantieparken, om zo toch tot ontspanning te komen in elk seizoen van het jaar.

Gerelateerde blogs

© Sneeuwkettingen Leggen 2024