Home > Je auto klaarmaken voor wintersport
Auto & Motor, Reizen
|
22 mei 2023

Je auto klaarmaken voor wintersport

Het is iets dat hand in hand gaat, de auto en wintersport. Het is ook zeer duidelijk waarom, je kunt namelijk alles wat je nodig hebt gemakkelijk zelf meenemen en bent vrij om te gaan en staan waar je zelf wilt. Voor de auto is wintersport toch wel wat zwaarder dan in de zomer met de auto op pad gaan. Daarom is het belangrijk om eens langs primex te gaan en de auto klaar te maken voor wintersport.

Controleer de olie

Het is verstandig om de olie van de auto te controleren de dag voordat je vertrekt. Vul de olie eventueel bij als dit nodig is en neem nog een extra fles olie mee, gewoon voor de zekerheid.

Controleer de bandenspanning

Rijdt langs een tankstation en controleer de bandenspanning, vul deze ook bij als het nodig is. Naast bandenspanning is het ook belangrijk om sneeuwkettingen bij je te hebben.

Ruitensproeiervloeistof

Het weer zal koud, nat en ijzig zijn. Dit betekent dat je vast wel wat ruitenvloeistof zal verbruiken als je rijdt met dit ijzige weer. Een extra kan vloeistof is daarom geen overbodige luxe en zeker nodig om de veiligheid te kunnen garanderen.

primex

IJs krabber en schep

Een ijskrabber is zeker geen overbodige luxe, je zult immers toch alle ijs van de ruiten moeten verwijderen. Een schep is ook geen overbodige luxe, stel je eens voor dat je wordt ingesneeuwd. Dan kun jij jezelf tenminste altijd uitscheppen.

Dekens en kaarsen

Deze klinkt misschien een beetje gek, maar het komt wel eens voor dat mensen vast komen te zitten in de auto. Om tegen te gaan dat er mensen onderkoelen is een fleece deken of warmte deken voor iedere passagier nodig. Neem ook kaarsen en een aansteker mee om te voorkomen dat jullie zullen onderkoelen.

Lees  Snelheidsregels rijden in de sneeuw

Rubberen matten

Heb je stoffen matten in de auto? Dan is het verstandig om deze te vervangen door rubberen matten. Stof kan namelijk nat worden en bevriezen, dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Je kunt uitglijden van het rem pedaal en een botsing veroorzaken bijvoorbeeld. Neem een kijkje bij primex om te ontdekken wat je nog allemaal nodig hebt.

Gerelateerde blogs

© Sneeuwkettingen Leggen 2024