Home > Waar moet je aan denken voor de wintersport vakantie?
Diensten, Reizen
|
3 februari 2021

Waar moet je aan denken voor de wintersport vakantie?

Een wintersport vakantie is een hele onderneming. Hoewel vakanties altijd een beetje stress op kunnen leveren, gaat het bij wintersport ook nog eens over grote hoeveelheden extra spullen die moeten worden vervoerd naar de bestemming. Vooral een eerste keer kan een beetje stressvol zijn, daarom adviseren we om twee checklisten te maken. Wat neem je mee, en wat laat je achter?

Wat neem je mee?

Naast alles wat je nodig hebt om je sport uit te oefenen (outfit, snowboard, wax, en alles wat je nodig hebt om je warm te houden), is alles voor je auto ook belangrijk. Want hoewel het vanzelfsprekend is dat je slaapzakken mee gaat nemen als dat nodig is, moet je ook rekening houden met de lokale regels voor je auto. Let dus op sneeuwkettingen, het setje bij ongevallen (gevarendriehoek, veiligheidshesjes, brandblusser), en bijvoorbeeld een anti-ijsdeken. Ook een aantal warmtedekens zijn geen slecht idee indien je veel onderweg gaat zijn. Bedenk in welke situaties je terecht zou kunnen komen, en neem alles hiervoor nodig dat je nodig zou kunnen hebben.

Wat laat je achter?

Een goede voorbereiding is misschien het halve werk, maar vrijwel de hele stress die verdwijnt. Jezelf niet in de auto afvragen of het fornuis wel uit is gedaan. Geen twijfel over inbrekers wanneer je op de locatie bent gearriveerd. Maak een checklist voor de ochtend van je vertrek met dingen die je moet controleren, en ga uiterlijk een week van tevoren al andere dingen na zoals de veiligheid van je huis. Zo is er nog genoeg tijd om de lokale slotenmaker in Roermond in te huren. Wat je ook eventueel kunt doen is iemand vragen om op je huis te komen passen. Jij op vakantie, zij ook even weg (of betaal ze natuurlijk).

Lees  Op vakantie naar Finland

Gerelateerde blogs

© Sneeuwkettingen Leggen 2024